In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

О нама

Штампа

 

Јавно предузеће "Комуналац" се прво формирао као установа "Чистоћа", а од 1955. године као комунално предузеће за вршење чистоће, кафилерије и других комуналних услуга. У оквиру РО "Компред" од 1970. године, Комуналац послује као једна од његових ООУР-а, а 1985. године издваја се из састава ове Радне организације и региструје се као посебна РО "Комуналац".
Скупштина општине Лесковац формирањем јавних предузећа 23.11.1989. године је формиралa Јавно предузеће "Комуналац" за обављање комуналне делатности и то: уређење и одржавање паркова, зелених и рекреационих површина у Лесковцу, Вучју и Брестовцу, чишћење јавних површина у Лесковцу и Вучју, изношење, депоновање и прерада отпадака у Лесковцу и Вучју, димничарске услуге у Лесковцу и Вучју, уређење и одржавање гробља, зимско одржавање улица-чишћење и одвоз снега са улица и тротоара и посипање сољу, хватање, тамањење паса и мачака луталица и уклањање лешева угинулих животиња.

Јавна хигијена града одржава се механичким и мануелним чишћењем и прањем. Радници мануелно сакупљају отпатке и чисте јавне површине, док се механички површине уређују уз помоћ великих и малих ауточистилица.

Прање јавних површина се обавља цистернама, а за ову намену користи се искључиво техничка вода. Редовна сезона прања улица траје од средине марта до средине новембра и реализује се према дефинисаном Програму прања. Посао се обавља ручно и машински. Ручно прање најчешће се користи на теренима који су неприступачни за машинско прање или у ситуацијама када би применом машинског прања дошло до угрожавања хигијене или оштећења фасада, аутомобила и сл. Јавне површине на којима се најчешће спроводи ручно прање су тргови, пешачке зоне и паркинзи.

 

 

Контакт

Адреса

Јужноморавских бригада 100

16000 Лесковац

Контакт телефон

016/243-240 и 016/ 255-913

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinPinterest

Град Лесковац

Facebook ЈКП Комуналац

Време у Лесковцу