O nama

Штампа

 

 

   Javno preduzeće "Komunalac" se prvo formirao kao ustanova "Čistoća", a od 1955. godine kao komunalno preduzeće za vršenje čistoće, kafilerije i drugih komunalnih usluga. U okviru RO "Kompred" od 1970. godine "Komunalac" posluje kao jedna od njegovih OOUR-a, a 1985. godine izdvaja se iz sastava ove Radne organizacije i registruje se kao posebna RO "Komunalac".

    Skupština opštine Leskovac formiranjem javnih preduzeća 23.11.1989. godine je formirala Javno preduzeće "Komunalac" za obavljanje komunalne delatnosti i to: uređenje i održavanje parkova, zelenih i rekreacionih površina u Leskovcu, Vučju i Brestovcu, čišćenje javnih površina u Leskovcu i Vučju, iznošenje, deponovanje i prerada otpadaka u Leskovcu i Vučju, dimničarske usluge u Leskovcu i Vučju, uređenje i održavanje groblja, zimsko održavanje ulica-čišćenje i odvoz snega sa ulica i trotoara i posipanje solju, hvatanje, zbrinjavanje pasa i mačaka lutalica i uklanjanje leševa uginulih životinja.
 
   Javna higijena grada održava se mehaničkim i manuelnim čišćenjem i pranjem. Radnici manuelno sakupljaju otpatke i čiste javne površine, dok se mehanički površine uređuju uz pomoć velikih i malih autočistilica.
 
  Pranje javnih površina se obavlja cisternama, a za ovu namenu koristi se isključivo tehnička voda. Redovna sezona pranja ulica traje od sredine marta do sredine novembra i realizuje se prema definisanom Programu pranja. Posao se obavlja ručno i mašinski. Ručno pranje najčešće se koristi na terenima koji su nepristupačni za mašinsko pranje ili u situacijama kada bi primenom mašinskog pranja došlo do ugrožavanja higijene ili oštećenja fasada, automobila i sl. Javne površine na kojima se najčešće sprovodi ručno pranje su trgovi, pešačke zone i parkinzi.

 

Kontakt

Adresa

Ulica Kralja Petra Prvog 26A

16000 Leskovac

Kontakt telefon

016/243-240 и 016/ 255-913

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinPinterest

Vreme u Leskovcu

             

 

Facebook JKP Komunalac

 

Grad Leskovac