Pogrebna služba

Штампа

 

Šef pogrebne službe odgovoran je za utvrđivanje i zakazivanje termina sahrane, pružanje informacija o mogućnostima kupovine pogrebne opreme, organizaciju transporta i izradu putnog naloga. Vozač specijalnog vozila odgovoran je za transport pokojnika. Radnici na sahranjivanju i uređenju groblja su odgovorni za sve poslove koji su u korist kompletne organizacije sahrane po nalogu rukovodioca.

Nakon završenog prikupljanja svih relevantnih dokumenata pristupa se proveri u kartonu grobnog mesta, u elektronskoj bazi službe grobljanskih usluga, da li podnosilac zahteva poseduje grobno mesto ili ne. Ukoliko se kontrolom utvrdi da podnosilac zahteva ne poseduje grobno mesto, u tom slučaju šef pogrebne službe sa podnosiocem zahteva zaključuje ugovor o zakupu grobnog mesta. Međutim, ukoliko podnosilac zahteva poseduje grobno mesto, u tom slučaju šef pogrebne službe sa podnosiocima zahteva, utvrđuje i zakazuje termin sahrane. Pored toga, šef pogrebne službe podnosiocima zahteva daje sve potrebne informacije o mogućnostima kupovine pogrebne opreme kod JKP „Komunalac“ Leskovac i transportu upokojenog lica, ukoliko je transport potreban.

Šef pogrebne službe je odgovoran za dalje održavanje i dogradnju grobnog mesta. Takođe, šef pogrebne službe odgovoran je za pribavljanje potvrde o smrti ili izvoda iz knjige umrlih, odnosno sprovodnice, proveru da li je upokojeno lice penzioner ili ne, uspostavljanje komunikacije sa PIO fondom, pribavljanje potvrde od centra za socijalni rad da je pokojnik socijalni slučaj, proveru da li upokojeno lice poseduje grobno mesto ili ne, obezbeđenje grobnog mesta, formiranje putnog naloga za transport, formiranje evidencije u vidu kartona grobnog mesta. Međutim, ukoliko se proverom utvrdi da upokojeno lice nije penzioner, u tom slučaju šef pogrebne službe od centra za socijalni rad traži potvrdu da je pokojnik socijalni slučaj i da će centar za socijalni rad snositi troškove sahrane.

Sve ostali poslovi i obaveze Pogrebne službe određeni su Pravilnikom pogrebne službe JKP "Komunalac" Leskovac i Mapom poslovnih procesa JKP "Komunalac" Leskovac.

 

Kontakt

Adresa

Ulica Kralja Petra Prvog 26A

16000 Leskovac

Kontakt telefon

016/243-240 и 016/ 255-913

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinPinterest

Vreme u Leskovcu

             

 

Grad Leskovac