UKLANjANjE I KOREKCIJA STABALA

Штампа

Bez obzira na niske temperature, aktivnosti u JKP “Komunalac” Leskovac ne jenjavaju. Završen je samo jedan deo plana za uklanjanje degradiranih i korekciju zdravih stabla i to na putu pored Svetoilijskog groblja. 
Rad na održavanju, korekciji i seči suvih i degradiranih stabala, ne samo u gradu na zelenim površinama, nego i na celoj teritoriji Grada Leskovca, radnici “Zelenila” konstantno nadgledaju, intervenišući u toku cele godine kad uslovi to dozvoljavaju.
 
Usled starosti, drveće propada i truli pa u toku vremenskih nepogoda odlomljeno i degradirano granje predstavlja opasnost kako za prolaznike tako i za telefonske linije i električne vodove pod naponom. Nisko i visoko rastinje svojim širenjem postaje nepraktično gubeći svoju svrhu uređenih zelenih površina, a na mnogim putnim pravcima, u krivinama zaklanja vidno polje učesnicima u saobraćaju. 
 
Ukljanjanje starih i korekcija zdravih stabala završena je u Centralnom parku, naselju Dubočica i  Zele Veljković, Spomen parku, parku Devet Jugovića, oko Svetoilijskog groblja, u ulici Moše Pijade, Solunskih ratnika, Tome Kostića, Ilije Strele, Nikole Skobaljića, Pana Đukića a u toku su radovi u Vlajkovoj.
Uigrana ekipa službe “Zelenila” apeluje na građane da se, u cilju bolje komunikacije, javljaju i kontaktiraju JKP “Komunalac” Leskovac i da u slučaju bilo koje intervencija na terenu, daju svoje mišljenje i predloge.
 
 
 

Kontakt

Adresa

Ulica Kralja Petra Prvog 26A

16000 Leskovac

Kontakt telefon

016/243-240 и 016/ 255-913

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinPinterest

Vreme u Leskovcu

             

 

Facebook JKP Komunalac

 

Grad Leskovac