NOVA VOZILA VETAR U LEĐA ZA KOMUNALAC

Штампа

     Nastavljajući sa modernizacijom voznog parka, Leskovačko Javno komunalno preduzeće JKP„Komunalac“ Leskovac je nabavilo još tri nova vozila. Vozni park je pojačan sa dva nova kiper kamiona „Đoti Viktorija“  i jedne čistilice za trotoare marke „Kehner“.  Ukupna vrednost novih vozila je 7,5 miliona dinara.

    Zadnjih godina JKP„Komunalac“ Leskovac je podigao nivo tehničke opremljenosti na visokom nivou što je i istaknuto u govoru direktora preduzeća Vladimira Sinadinovića i gradonačelnika Gorana Cvetanovića na konferenciji za novinare ispred novih prostorija u ulici Kralja Petra. Tokom predhodnih godina u modernizaciju voznog parka uloženo je oko 60 miliona dinara a samo u toku 2018. godine uloženo je 16 miliona dinara.

     „Tehnička opremljenost preduzeća „Komunalac“ iz godine u godinu je unapređenija i sada imamo potpuno drugačiju sliku u odnosu na samo pre par godina kada je starost mašina iznosila više od nekoliko decenija. Samo u 2018. godini u obnovi mehanizacije uložieno je oko 16 miliona dinara, do sada su nabavljenje radna mašina uterivač u vrednosti od 5 miliona dinara, pogrebno vozilo od 3,5 miliona dinara koje je ovo preduzeće izdvojilo zahvaljujući lokalnoj samoupravi i gradu Leskovcu, od čega je za nabavku dve nove autocisterene uloženo 9,5 miliona dinara, za dve nove autočistilice od kojih je za jednu izdvojeno 22 miliona, za drugu 16 miliona dinara,  za mašinu za obeležavanje horizontalne signalizacije 2,7 miliona i za traktor za potrebe gradskog zelenila izdvojeno je 1,7 miliona dinara.” rečeno je na konferenciji.

     Aktivnosti preduzeća vidljivi su na svakom koraku, „Komunalac” uređuje staze na Svetoilisjkom groblju, centalne gradske ulice dobile su novu horizontalnu signalizaciju i to potpuno drugačiju u odnosu na raniji vremenski period sa plastičnom masom čiji je vek trajanja duži od klasične farbe. Redovno sprovodi higijene gradskih ulica, čak i van satnice predviđene za toi ovim putem apelujemo na sugrađane da vode računa o higijeni, smeće odlažu na mestima koje su isključivo predviđene za to, kako bi smo svi zajedno doprineli da naš grad bude čistiji, komotniji i bezbedniji.

    „Kupovina ovih vozila je veliki vetar u leđa leskovačkom preduzeću i obaveza da radi još bolje”, rekao je direktor preduzeća Vladimir Sinadinović.

 

Kontakt

Adresa

Ulica Kralja Petra Prvog 26A

16000 Leskovac

Kontakt telefon

016/243-240 и 016/ 255-913

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinPinterest

Vreme u Leskovcu

             

 

Facebook JKP Komunalac

 

Grad Leskovac